Συνέδριο ολκής στην Άγκυρα | ΕΝΩΣΙΣ Φεβρουαρίου

στις

newego_LARGE_t_1101_54175807

Το διήμερο 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου, διεξήχθη στην Άγκυρα συνέδριο με γενικό θέμα «Κύπρος, Τουρκία, Περιφερειακή Ειρήνη και Σταθερότητα». Το συνέδριο αποτελεί πρωτοβουλία της κυπριακής καταγωγής και βρετανικής προέλευσης οργάνωσης Cyprus Academic Dialogue (CAD). Η συγκεκριμένη οργάνωση αποτελεί την κοινή στέγη Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων ακαδημαϊκών, οι οποίοι έχουν θέσει ως στόχο την άσκηση πίεσης για επανένωση της Κύπρου στη βάση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, τη διευκόλυνση του δικοινοτικού διαλόγου και την αναβάθμιση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Κινητήριος δύναμη του CAD αποτελεί ο Costa Constanti, ομογενής από την Αυστραλία, ο οποίος επέλεξε συνειδητά να επιστρέψει στη γενέθλια γη και να προωθήσει την επανένωση του λαού και του τόπου (sic). Εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, ο Costa όλων των Κυπρίων, ενώ στεγάζεται επαγγελματικά στην Υπάτη Αρμοστεία της Αυστραλίας ως Λειτουργός Δημόσιας Διπλωματίας, εμπλέκεται σε ποικίλες δικοινοτικές δραστηριότητες που διοργανώνονται από τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας – το Σπίτι της Συνεργασίας ανάμεσα στα άλλα. Ο Costa όλων των Κυπρίων έθεσε ως στόχο ζωής να επανενώσει τον τόπο και τον λαό. Συγχαρητήρια, Costa, να συνεχίσεις.

Πίσω στο συνέδριο, όμως. Ανάμεσα στους κύριους οργανωτές του συνεδρίου, ποζάρουν τύποι όπως ο Neophytos Loizides, Καθηγητής στον τομέα επίλυσης συγκρούσεων στο Πανεπιστήμιο του Kent, γνωστός μέσα από τη δράση του σε κάθε τι δικοινοτικό και διζωνικό, παρέα με τον Costa όλων των Κυπρίων. Από κοντά, ο Nicos Anastasiou, μέλος του CAD και του παγκοσμίου φήμης InterNapa College στην Αγία Νάπα. Στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου υπάρχουν επίσης οι κύριοι Mustafa Kutlay, εκ μέρους του Οργανισμού Διεθνούς Στρατηγικής Έρευνας της Τουρκίας (USAK), ο Muzaffer Kutlay, επίσης  από το Πανεπιστήμιο του Kent και, τέλος, ο Marc Herzog, από το Βρετανικό Ινστιτούτο Άγκυρας. Τις εργασίες του συνεδρίου ανοίγουν οι κ.κ. Κόκος Ανδρέα Παπανδρέου (ΚΑΠ) και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlüt Çavuşoğlu. Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ακαδημαϊκοί θα ξεδιπλώσουν τη σοφία τους για το μέλλον της Κύπρου μας (sic), ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης και τα λοιπά γνωστά. Η ελληνοκυπριακή διανόηση θα εκπροσωπηθεί από τον Constantinos Adamides, Επίκουρο Καθηγητή στο University of Nicosia (και διορισθείς από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ως μέλος του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών), ο οποίος θα προτείνει ΜΟΕ για τη διευκόλυνση της προσπάθειας εξεύρεσης λύσης. Από κοντά και η μη εξαιρετέα, αλήστου μνήμης, Καθηγήτρια του University of Cyprus και βετεράνος της διζωνικής μανίας (before it was cool), Μαρία Χατζηπαύλου. Η Μαρία όλων των Ετεοκυπρίων θα εκθέσει τις ιδέες της για τη διαπραγματευτική προσπάθεια. Εύγε, παιδιά, και εις κατώτερα.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφέρουμε και τους χορηγούς του συνεδρίου. Έχουμε και λέμε: Υπάτη Αρμοστεία Αυστραλίας στην Κύπρο, University of Kent, Βρετανικό Ινστιτούτο Άγκυρας, Cyprus Academic Dialogue, Πρεσβεία Αυστραλίας στην Τουρκία, Οργανισμός Διεθνούς Στρατηγικής Έρευνας της Τουρκίας (USAK), η Βρετανική Ακαδημία και η ΜΚΟ Friedrich Ebert Stiftung. Ένα μπράβο στον Costa Constanti που έκανε το ταξίδι από το land down undah για να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα δώσουν ώθηση στο Κυπριακό που, κατά τον Costa όλων των Κυπρίων, παραμένει σε στασιμότητα λόγω της αδιαλλαξίας και του εθνικισμού των Ελληνοκυπρίων που έχουν προκαλέσει την απομόνωση των Τουρκοκυπρίων. Καθόλου παράδοξα, φυσικά, ο Costa όλων των Ετεοκυπρίων δεν αναφέρεται στην Τουρκία. Ένα τσούρμο χρήσιμων ηλίθιων, με χρηματοδότηση της Βρετανίας και των βιτρίνων της, πάνε στην Τουρκία για να εκφράσουν τις απόψεις τους για τις προοπτικές στο Κυπριακό. Δώστε στη διανόηση όλων των Κυπρίων το Νόμπελ Ειρήνης να τελειώνουμε. Είναι η εισβολή, ανόητοι. Είναι η κατοχή, ηλίθιοι.

Μακιαβέλι 

Advertisements

Σχολιαστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s