Παραμύθι… | ΕΝΩΣΙΣ Μαΐου

στις

Henri_de_Toulouse-Lautrec_031

Μια φορά και έναν καιρό, σε ένα νησί ζούσαν άνθρωποι πολύ μπερδεμένοι.

Όταν τους βρήκε συμφορά, αυτοί που γλύτωσαν κατέφυγαν σε έναν βαθύ και παρατεταμένο ύπνο, μέχρι να φύγει το κακό, να ξεχαστούν όλα και να επανέλθει η ομαλότητα.

Επειδή, εν τω μεταξύ, από χρόνια είχαν εκσυγχρονιστεί, δεν έβρισκαν περίεργο τον τρόπο με τον οποίον διοικείτο η χώρα τους. Μια ομάδα σοφών Μάγων από χώρες μακρινές έδινε λεπτομερείς οδηγίες στους Αρχηγούς τους. Οι Αρχηγοί, με τη σειρά τους, αναλάμβαναν το επίπονο έργο της εφαρμογής των οδηγιών και φρόντιζαν ώστε το πλήθος να κοιμάται ήσυχα, ώστε να εφαρμοστεί αποτελεσματικά το σχέδιο διάσωσης.

Η ησυχία και η τάξη στην πολιτεία ήταν πράγματι θαυμαστή. Ούτως ή άλλως, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είχαν τι να κάνουν στον ξύπνιο τους.

Είναι αλήθεια ότι στην κατασκήνωση των κοιμισμένων τα πράγματα δεν ήταν πολύ ζωηρά. Κάθε βράδυ, οι υπήκοοι μαζεύονταν γύρω από τις τηλεοράσεις και παρακολουθούσαν σιωπηλοί τις ομιλίες των αρχηγών, τηλεοπτικά παιχνίδια και ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ειδικοί τούς ανέλυαν τη σημασία αυτής της σπουδαίας κοινωνικής παροχής. Πολλοί από τους νεώτερους, οι οποίοι δυσκολεύονταν στην αρχή με την υπνοθεραπεία, κατέφευγαν με τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές τους σε καφενεία. Βέβαια, κάποια στιγμή, τα πράγματα δυσκόλεψαν, γιατί σταμάτησαν να καταφθάνουν τα παιδιά πάνω στα μηχανάκια που τους σέρβιραν φαγητό και ποτό. Όμως, οι σοφοί αρχηγοί τούς διαβεβαίωναν ότι πάλι με χρόνια με καιρούς θα ξαναρθούν τα παιδιά πάνω στα μηχανάκια, φτάνει να είναι φρόνιμοι: να κοιμούνται πολλές ώρες, να μην κάνουν σαματά.

Οι αρχηγοί προνόησαν να θέσουν σε εφαρμογή ειδικά στοχευμένα προγράμματα. Εκπαίδευαν το πλήθος σε αποτελεσματικότερους τρόπους επίτευξης του ύπνου. Ο ύπνος, τους εξηγούσαν υπομονετικά, δεν είναι μόνο αξία και αγαθό, αλλά και απαραίτητη δεξιότητα για τη νέα εποχή, αφού προσφέρει παράπλευρα κέρδη. Όταν κάποιος κοιμάται, δεν έχει ανάγκη να σκέφτεται, να συζητά, να τρώει ή να πίνει, δεν χρειάζεται σπίτι ή εργασία. Δεν καταναλώνει πολύ ρεύμα ή νερό. Δεν ρυπαίνει το περιβάλλον. Υπήρχαν επιπλέον και πρώιμες επιστημονικές ενδείξεις ότι ο ύπνος είχε αντιγηραντικά οφέλη.

Η μεταρρύθμιση εξελισσόταν καλά. Είχε φτάσει η ώρα της ανταμοιβής.

Για πρώτη φορά στη νέα εποχή έγινε η εξαγγελία μιας παροχής την οποία δικαιούνταν όλοι οι υπήκοοι! Ονομάστηκε αναδιάρθρωση των Ονείρων και τα οφέλη της θα γίνονταν αντιληπτά με τον καιρό…

Χάρη Ν. Σπανού

Γράμματα σε γαλανόλευκο σημειωματάριο

Υ.Γ.: Η παράλυση ύπνου είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από προσωρινή παράλυση του σώματος που συμβαίνει μετά το ξύπνημα ή –λιγότερο συχνά– στα αρχικά στάδια του ύπνου. Η παράλυση ύπνου συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος ξυπνά μετά απο κατάσταση REM, αλλά η σωματική παράλυση παραμένει. Αυτό έχει ως συνέπεια ένα άτομο να καταλαβαίνει τι του συμβαίνει, αλλά να μην μπορεί να κινηθεί. Επιπρόσθετα, η κατάσταση μπορεί να επιφέρει και υπναγωγικές παραισθήσεις.

Advertisements

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Σχολιαστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s