Ο μπλε Χριστόφιας και ο εμπαιγμός του λαού | ΕΝΩΣΙΣ Ιουνίου

στις

anastasiadis632013

Όταν κάποιοι φώναζαν, πριν τις προεδρικές εκλογές του 2013, ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είναι τόσο αναξιόπιστος όσο ήταν και ο Δημήτρης Χριστόφιας, οι Συναγερμικοί έκλειναν τα αυτιά τους, νομιζόμενοι ότι τα πράγματα θα άλλαζαν με μια κυβέρνηση της τότε «αντιπολίτευσης». Όταν κάποιοι, ακόμη και πριν τις εκλογές, φώναζαν για πλήρη σύμπλευση ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ στο μείζον ζήτημα της ιδιαίτερής μας πατρίδας, το Κυπριακό, και πάλι κάποιοι φορούσαν τον πατριωτικό τους ζουρλομανδύα, ασκώντας κριτική στους χειρισμούς και τις δηλώσεις Χριστόφια.

Αρκεί κάποιος αντικειμενικός και σοβαρός πολίτης να μελετήσει τις δηλώσεις αλλά και τις πολιτικές εκατέρωθεν, Αναστασιάδη και Χριστόφια, και θα καταλάβει περίτρανα την απάτη του Νίκου Αναστασιάδη, του μπλε Χριστόφια.

Ο Αναστασιάδης, χωρίς ντροπή, στις πρόσφατές του δηλώσεις ήρθε ουσιαστικά να υποβαθμίσει, και επίσημα, το Κυπριακό στην ανιστόρητη διάστασή του. Ότι δηλαδή το Κυπριακό είναι ζήτημα επίλυσης διαφορών δύο κοινοτήτων, αλλά και δύο κρατών (Ελλάδας και Τουρκίας). Όταν μιλά κάποιος για «δύο μητέρες πατρίδες», για «κόψιμο των ομφάλιων λώρων από αυτές» και για «λάθη των δύο κοινοτήτων στο παρελθόν», αλλά δεν αναφέρει καμιά λέξη για τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, τότε όχι μόνο τοποθετεί το Κυπριακό σε παντελώς λανθασμένη διάσταση, αλλά πολύ απλά ενισχύει και τη διαχρονική τουρκική προπαγάνδα.

Δεν θέλει, όμως, και πολλή μελέτη για να καταλάβει κανείς τα δεινά που έφεραν οι δύο πρόεδροι στο νησί. Από τη μια ο Χριστόφιας με το Μαρί και από την άλλη ο Αναστασιάδης με το κούρεμα. Από τη μια ο Χριστόφιας με τους «Turkey Cypriots» και τις «so-called motherlands» και από την άλλη ο Αναστασιάδης με το κοινό ανακοινωθέν και την «καταστροφική πολιτική των δύο μητέρων πατρίδων».

Είναι ξεκάθαρο πλέον το τι γίνεται με τον Πρόεδρο και οι πολίτες έχουν ευθύνη για το τι πολιτική ακολουθεί, έστω κι αν ο Αβέρωφ κάνει απέλπιδες προσπάθειες να μας πείσει ότι «δεν εννοούσε αυτό ο Πρόεδρος», κάνοντας διάφορες πολιτικάντικες δηλώσεις, νομίζοντας πως θα τον σώσει.

Δεν υπάρχει ελπίδα επιβίωσης του Ελληνισμού στην Κύπρο, όταν οι πολιτικοί μας ξεπουλούν και τα τελευταία όπλα που έχουμε ενάντια στον τουρκικό επεκτατισμό που συνεχίζει (ειδικά τελευταίως) να απειλεί τόσο Ελλάδα όσο και Κύπρο.

Τα δύο κράτη που οραματίστηκε κάποτε ο Ραούφ Ντενκτάς, η τουρκική κυβέρνηση, αλλά και ο «καλός» Ακιντζί όχι μόνο γίνονται πράξη, αλλά η διχοτομική τους ρητορική έγινε μέρος του πολιτικού λόγου των δύο μεγάλων κομμάτων της Κύπρου. Κι ας προσπαθούν να μας πείσουν, χωρίς κανένα βεβαίως επιχείρημα, ότι η διζωνική διχοτόμηση που προωθούν θα φέρει ευημερία στον τόπο και καλές μέρες. Η νέα προπαγάνδα είναι μεγάλη, πληρωμένη και σχεδόν ανίκητη. Καταντήσαμε, δηλαδή, αντί να έχουμε ηγέτες που να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της ΚΔ, να την υπονομεύουν με τόσο θράσος, εξυπηρετώντας πλέον ξεκάθαρα τα τουρκικά συμφέροντα.

Συνεπώς, ο αγώνας γίνεται ακόμη πιο δύσκολος: Αφ’ ενός έχουμε τη διαχρονική τουρκική πολιτική και προπαγάνδα, αφ’ ετέρου έχουμε τους δικούς μας που γίνονται ο αντίλαλος της Άγκυρας. Ο λόγος σαφής: Αφήσαμε τον Τούρκο εισβολέα να επιβάλει το δικό του, ασπαστήκαμε την πολιτική του, λόγω έλλειψης ισχύος αλλά και πολιτικού οράματος, και απλώς ελπίζουμε σε όσο πιο «καλή» λύση τουρκικών όμως προδιαγραφών.

Εάν υπάρξει όραμα εκ μέρους μας και επιστροφή στην πεποίθηση ότι η πατρίδα μας είναι κατεχόμενη και δεν θα ησυχάσουμε αν δεν ελέγχουμε, οι νόμιμοι κάτοικοι, ως και την τελευταία σπιθαμή γης, τότε υπάρχει ελπίδα και το Κυπριακό θα τοποθετηθεί στην ορθή διάστασή του. Θα γίνει ξανά πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Εισβολής όχι από το ’74, αλλά από πιο πριν. Από τον καιρό που ο Νιχάτ Ερίμ με την παρέα του εκπόνησαν το «σχέδιο επανάκτησης της Κύπρου», από τον καιρό που ο Ντενκτάς κατέθετε στις διεθνείς συνελεύσεις διζωνικά διχοτομικά σχέδια, από τον καιρό που η ΤΜΤ έκαιγε μιναρέδες για να προκαλέσει προβοκάτσια και σύγκρουση των κατοίκων της νήσου.

Οι δρόμοι είναι δύο: Είτε θα υποκύψουμε στη λύση τουρκικών προδιαγραφών είτε θα πούμε το μεγάλο ΟΧΙ και θα χαράξουμε μια νέα μακροχρόνια πορεία Απελευθέρωσης των κατεχόμενων εδαφών μας. Δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι, αλλά και ούτε και άλλα περιθώρια.

Σιλουανός Νικολάου

Ιδεών Σύλληψις

Advertisements

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Σχολιαστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s