Μπροστά στο ΔΗΣΑΚΕΛ τι; | Φεβρουάριος 2016

στις

1383200-lucky_luke_08_1024x768

Είναι αντιληπτό από όλους και δεν είναι πλέον κρυφό ότι ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ διατηρούν κοινή γραμμή στο κυπριακό πρόβλημα. Η συμπόρευση των δύο αυτών κομμάτων δεν είναι σημερινή είδηση, τη δεδομένη όμως στιγμή έχουν περάσει σε ένα άλλο επίπεδο. Δεν είναι πια η αλληλοκάλυψη του ενός κόμματος από το άλλο ούτε η άλλοτε απλή στήριξη που δηλωνόταν χαμηλόφωνα για να διατηρείται μια ψεύτικη αντιπαράθεση που θα φανάτιζε το πόπολο και θα κρατούσε τα ποσοστά.

Πλέον έχουμε περάσει σε ένα άλλο επίπεδο – κοινή φρασεολογία, ίδιου τύπου συναντήσεις, ξεκάθαρη στήριξη του ΑΚΕΛ προς τον Πρόεδρο και κάποια εσωκομματικά «φαγώματα» και από τα δύο κόμματα προς όσους αντιδρούν στην πολιτική που ακολουθούν στο Κυπριακό.

Όλο αυτό το σκηνικό, ακολουθούμενο και από τον μίστερ Άιντα που πηγαινοέρχεται και δηλώνει συνεχώς ότι «λύση» θα επιτευχθεί εντός του έτους, υπενθυμίζοντάς μας το κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη-Έρογλου (Φεβρουάριος 2014) και το ότι «η Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία θα αποτελείται από δύο συνιστώσες πολιτείες ισόνομων καθεστώτων», δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους. Δεν μπορεί να μας αφήσει να επαναπαυόμαστε.

Έχουμε μπροστά μας τις βουλευτικές εκλογές. Προσωπικά, δεν μπορώ να ταυτιστώ με κανένα από τα υφιστάμενα πολιτικά κόμματα. Οι περισσότεροι των Κυπρίων που είναι στη θέση μου, και δεν είναι λίγοι, ψήφισαν αρκετές φορές υποψηφίους με τους οποίους τους χώριζε ιδεολογικό χάος.

Είναι πια επιτακτική ανάγκη η ύπαρξη ενός δεύτερου πόλου, ενός νέου πολιτικού χώρου, που θα βασίζεται στη Δημοκρατία και όχι στον διαχωρισμό, που θα σταθεί εμπόδιο στη διχοτόμηση της πατρίδας μας και θα έχει στόχο τη διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ήγγικεν η ώρα, λοιπόν, όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου να αφήσουν τις προσωπικές ατζέντες, να κλείσουν τα αυτιά τους σε κομματικά μεγαλοστελέχη που θα κινδυνεύσουν να χάσουν την εκλογή τους και να λάβουν υπ’ όψιν τον παλμό του κόσμου που τους ζητά να συνεργαστούν για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί, αφήνοντας στην άκρη τις διαμάχες του παρελθόντος, πρέπει να σταθούμε δίπλα δίπλα για να διώξουμε τον εφιάλτη του κυπριακού απαρτχάιντ.

Σταύρος «Ππούνιος» Ζαχαρία

Από ξένο τόπο κι απ’ αλαργινό

Advertisements

Σχολιαστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s