Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΣ… «ΛΥΣΗΣ» | Ιούλιος 2016

στις

13322031_495558613971825_3153622855502101247_n

Όπως φαίνεται στο σκίτσο, αυτή θα είναι η Κύπρος μετά τη… λύση που προωθείται. Όλες οι εξουσίες του κράτους θα συρρικνωθούν στο κεντρικό ομόσπονδο κρατίδιο. Όλη η νομική υπόσταση που έχει σήμερα το κράτος μας θα μεταστεγαστεί σ’ αυτό το μικρό κεντρικό κρατίδιο. Σε αυτό το κρατίδιο θα οφείλουν και τη νομιμότητά τους τα δύο κράτη, το βόρειο (κόκκινο) και το νότιο (μπλε).

Οι κίνδυνοι από τέτοια… «λύση»:

Όποτε η Τουρκία το αποφασίσει, το ίδιο το κεντρικό κράτος θα το παραλύσει. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με διπλές πλειοψηφίες και θα υπάρχει ανάγκη συνεργασίας και κοινών αποφάσεων μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων Κυπρίων. Η επίδραση, όμως, της Τουρκίας ήταν, είναι και θα είναι καταλυτική επί των Τουρκοκυπρίων. Όταν παραλύσει το κεντρικό κράτος, δεν θα υπάρχει νομιμότητα ούτε στα δύο περιφερειακά κράτη. Θα είναι δύο ψευδοκράτη, χωρίς νομιμότητα, ούτε καν για διαμαρτυρία. Ο μεν βορράς θα έχει κηδεμόνα, τον ήδη υπάρχοντα, την  Τουρκία, ο δε νότος θα ευρίσκεται διαρκώς σε «αναζήτηση κηδεμόνα».

Το πολιτικό κενό που θα δημιουργηθεί θα το γεμίσει προς ίδιον όφελός της η Τουρκία. Επιπλέον θα παραλάβει και την ΑΟΖ και το FIR και όλα όσα θα ανήκουν στο κεντρικό κράτος που τώρα είναι της ΚΔ. Ούτε οι Ελληνοκύπριοι αλλά ούτε οι Τουρκοκύπριοι θα κερδίσουν κάτι από μια τέτοια εξέλιξη. Είναι όλα προς… δόξαν της γενοκτόνου και φαρμακερής χώρας, των Ερντογάδων και των κάθε λογής Ετζεβίτ.

Οι Τούρκοι και οι φίλοι τους θα πετύχουν αυτό που δεν μπόρεσαν το 1963-64. Τότε, λόγω των καταστάσεων, πήραμε το 186 ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ, στις 4 Μαρτίου 1964, και έχασαν έκτοτε το παιχνίδι. Δεν θα μπορούμε σήμερα να πάρουμε ανάλογο ψήφισμα και στήριξη.

Ούτε το 1974 μπόρεσαν ούτε το 1983 ούτε το 2002-4 το κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους, που είναι πάντα η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Έτσι, σταδιακά, η Κύπρος όλη θα βαφτεί κόκκινη. Οι Έλληνες θα μεταναστεύουν για πιο ασφαλείς χώρες για το μέλλον των παιδιών τους. Όπως ήδη έκανε η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων από το 1974 και μετά.

Και ακόμη ένα σοβαρό θέμα:

Η Τουρκία δεν θα χρειάζεται ούτε στρατό ούτε εγγυήσεις για να πετύχει τα πιο πάνω με τη λύση που προωθείται. Η πίεση και ο εκβιασμός επί των Τουρκοκυπρίων είναι αρκετός. Τώρα, εκτός από μία νέα ΤΜΤ και τους γκρίζους λύκους, έχει ακόμη ένα ισχυρό όπλο να χρησιμοποιήσει για πιθανούς απείθαρχους. Το παιδί της, που λέγεται ΙΣΙΣ, και τις δικές του, ιδιαίτερες, μεθόδους.

Ας δουν τι γίνεται αυτές τις μέρες στην Τουρκία, εάν υπάρχουν ακόμη διαφωνούντες με τα πιο πάνω.

Ανδρέας Γ. Δημητρίου, Πάφος

Τα Αριστειδικά

Advertisements

Σχολιαστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s