Τρέμω Β’ | Δεκέμβριος 2016

στις

northamericanindiandays5

Φτάνοντας αισίως στο τέλος ακόμα μιας χρονιάς, εμείς δεν θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αναδρομή σε γεγονότα που ίσως να σημάδεψαν το 2016 ούτε θα προβούμε σε γενικολογίες και διάφορα ευχολόγια για τον νέο χρόνο. Αντιθέτως, επιλέξαμε όπως παραθέσουμε ένα απόσπασμα από προηγούμενο άρθρο της στήλης, και συγκεκριμένα του περσινού Αυγούστου (16 μήνες πριν) που θεωρούμε πως σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ:

Τρέμω στη σκέψη πως στο πηδάλιο των διαπραγματεύσεων βρίσκεται ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος δεν σεβάστηκε την ετυμηγορία του λαού το 2004 που απέρριψε πανηγυρικά μια λύση τύπου ΔΔΟ και, βάζοντας πάνω από όλα τον εγωισμό του, προσπαθεί να φέρει ένα παρόμοιο, ίσως και χειρότερο σχέδιο από αυτό του Ανάν.

Τρέμω που, βάσει των λεγομένων τους, οι Κερυνειώτες δεν θα επιστρέψουν ποτέ στα σπίτια τους.

Τρέμω που, βάσει της προπαγάνδας τους, αυτή είναι «η τελευταία μας ευκαιρία».

Τρέμω που ο Πρόεδρος του κράτους θέλει να κόψει τον ομφάλιο λώρο με την Ελλάδα.

Τρέμω που ο ίδιος αναφέρεται σε εισβολές των μητέρων πατρίδων, όπως ακριβώς έπραττε ο «αριστερός» προκάτοχός του.

Δυστυχώς, 16 μήνες μετά, ακόμα τρέμω. Τρέμω, διότι τα πιο πάνω συνεχίζουν να ισχύουν, αφού τίποτε απολύτως δεν άλλαξε. Ο Πρόεδρος συνεχίζει ακριβώς όπως ξεκίνησε, αδυνατώντας να αφουγκραστεί τις ανησυχίες του λαού που ζητά το αυτονόητο. Να τον ενημερώσει κάποιος ξεκάθαρα για το μέλλον του και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να υπερασπίζεται τα δίκαιά του. Αντιθέτως, βλέπουμε τον Πρόεδρο να υποχωρεί συνεχώς, δίνοντας κι άλλα προνόμια στην Τουρκία και δημιουργώντας ταυτόχρονα τετελεσμένα, τα οποία στο τέλος ίσως φανούν μοιραία.

Προκλητικός όσο ποτέ, ο Πρόεδρος συνεχίζει να προσβάλλει ολόκληρο τον Ελληνισμό με τις δηλώσεις τους για επισκέπτες εξ Ελλάδος. Νιώθουμε την ανάγκη να απολογηθούμε, πάνω απ’ όλα για την ασέβεια που δείχνει ο Πρόεδρος. Να απολογηθούμε σε εκείνους, αυτοί ξέρουν.

Η χρονιά που έρχεται προμηνύεται να είναι δύσκολη. Χωρίς πολλά λόγια, και αφού μας δίνεται η ευκαιρία μέσω της στήλης αυτής, καλούμε τον λαό να παραμείνει σε εγρήγορση και να κρατά καλά. Εμείς δηλώνουμε παρόντες. Καλή χρονιά και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.

Φοίβος Νικολαΐδης

Σιωπηλός Μάρτυς ή Rear Window

Σχολιαστε