Κυκλοφορεί η ΕΝΩΣΙΣ | Μαυρίστε τους μαυρίστε τους, να δούμε άσπρη μέρα | Απρίλιος 2016

στις

ekswf_ENOSIS_4_16

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ

Η ΕΝΩΣΙΣ δεν απέχει από αυτές τις εκλογές. Κατανοεί την κρισιμότητα των καιρών και ψηφίζει, πάντα όμως με βαριά καρδιά και με το ένα χέρι στην τσέπη. Βρισκόμαστε ξανά ενώπιον ψεύτικων διλημμάτων, ικανών να οδηγήσουν τον τόπο στην καταστροφή, ανίκανων όμως να επαναπροσδιορίσουν την πολιτική σκηνή.

Η ΕΝΩΣΙΣ, προφανώς, δεν μπορεί να προσκολληθεί σε οποιοδήποτε κόμμα, ήδη ξεκαθαρισμένο από το όνομά της. Από δεξιά μέχρι αριστερά, όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα αδυνατούν να επανατοποθετηθούν και να ανατρέψουν το στάτους κβο των υποτιθέμενων διλημμάτων: Ομοσπονδία ή Απελευθέρωση, μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, λιτότητα ή υψηλό βιοτικό επίπεδο, τουρκοποίηση ή ΟΧΙ, ελληνικότητα ή κυπριωτισμός και πάει λέγοντας. Αδυνατούν να συντρίψουν και να αλλάξουν την ημερήσια διάταξη. Γι’ αυτό πάντα καταλήγουμε στις ίδιες και απαράλλακτες συζητήσεις. Και γι’ αυτό η ΕΝΩΣΙΣ θα ψηφίσει διά της αφαιρετικής οδού.

Η ΕΝΩΣΙΣ δεν ψηφίζει ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Τα δύο μεγάλα κόμματα κατέστρεψαν τον τόπο σε όλα τα επίπεδα και δεν θα ησυχάσουν αν δεν ολοκληρώσουν το έργο τους. Στο Κυπριακό είναι έτοιμοι να τα προσφέρουν όλα στον νέο φίλο τους, Μουσταφά Ακιντζί, προκειμένου να ανοίξουν νέα προβλήματα για τον κυπριακό Ελληνισμό. Χαριεντίζονται με το υποτιθέμενο μομέντουμ και μοιάζουν ανήμποροι να αντιληφθούν πως η Τουρκία δεν θα ησυχάσει αν δεν κυριαρχήσει σε ολόκληρη την Κύπρο. Στην οικονομία δε κατόρθωσαν να διαλύσουν τα πάντα και να «στείλουν» στο εξωτερικό χιλιάδες νέους μας. Η ΕΝΩΣΙΣ δεν προτίθεται να τους νομιμοποιήσει.

Η ΕΝΩΣΙΣ δεν ψηφίζει ούτε ΔΗΚΟ. Λυπούμαστε, αλλά δεν ξεχνάμε το γεγονός ότι το ΔΗΚΟ ήταν συγκυβέρνηση στην αρχή της πενταετίας Χριστόφια και, χωρίς να καταλάβει το λάθος, συγκυβέρνησε και με τον Αναστασιάδη. Δεν ήξεραν πού θα οδηγήσει η διακυβέρνησή του; Επίσης, ακόμα να καταλάβουμε τι σημαίνει ΔΔΟ με σωστό περιεχόμενο. Και το ΔΗΚΟ, αν και ικανό να παίξει έναν ρόλο στη συγκρότηση ενός άλλου πόλου, προτίμησε να σιγοντάρει τον ΔΗΣΥ στην οικονομία και να διατηρεί έναν ασήμαντο καθωσπρεπισμό στο Κυπριακό.

Η ΕΝΩΣΙΣ δεν ψηφίζει κανένα από τα μικρά κόμματα. Η ΕΝΩΣΙΣ ψηφίζει ανθρώπους ικανούς να ανατρέψουν το στάτους κβο στο Κυπριακό, στην οικονομία, στην παιδεία, στην οικολογία, στον πολιτισμό, ανθρώπους λογικούς που (και το τονίζουμε αυτό) τοποθετούν ψηλά τη δημοκρατία (η ΕΝΩΣΙΣ δεν ψηφίζει ούτε ΕΛΑΜ), την ελευθερία, τον Ελληνισμό. Ανθρώπους που δεν θα ζημιώσουν τον τόπο για να κτίσουν καριέρες, ανθρώπους που θα μπορέσουν να αρθρώσουν λόγο ακόμα και εναντίον του κόμματός τους. Γιατί αν πρόκειται να ψηφίσουμε για να εκλέξουμε 56 «κρέατα» στη Βουλή των Αντιπροσώπων του λαού, να μας λείπει.

Η ΕΝΩΣΙΣ ψηφίζει χωρίς λευκές επιταγές. Η ΕΝΩΣΙΣ στέκεται καλά και μπορεί, ακόμα και την επομένη των εκλογών, να σταθεί απέναντι σε οποιονδήποτε τολμήσει να παρεξηγήσει τη λαϊκή εντολή. Είναι ώρα να τελειώσει η μιζέρια, είναι ώρα να επαναπροσδιοριστούν οι αξίες αυτού του νησιού, να γίνει κατανοητή η αγωνία αυτού του τόπου για ζωή. Διότι, ως γνωστόν, η αγωνία των υποψήφιων βουλευτών θα τελειώσει στις 22 Μαΐου. Ενώ εμείς, που θα τους ψηφίσουμε με πολύ βαριά καρδιά, θα συνεχίσουμε να καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα επειδή «συνδεθήκαμε άπαξ και διά παντός με τη μοίρα αυτού του τόπου». Θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε για τα κακώς κείμενα στο Κυπριακό, θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε για την υποβάθμιση της κοινωνίας, της παιδείας, του πολιτισμού, της ηθικής. Τουλάχιστον ξέρουμε ότι, κατά το τετράστιχο του Μιχάλη Πασιαρδή, είμαστε καταδικασμένοι να επιμείνουμε στο ξερό και παράφωνο βιολί μας από την 23η Μαΐου και ξανά απ’ την αρχή:

Η γη πάντα εν’ το κράτημαν, στην γην να κρατηθούμεν
τζι ό,τι τζι αν λάχει να μας πουν, εμείς τούτον να πούμεν:
πως σιίλια γρόνια να θκιαβούν, όσοι τζιαιροί τζι αν πάσιν,
η Τζιύπρου εν’ για λλόου μας π’ Ακάμαν ως Καρπάσιν.

Της Σύνταξης

Σχολιαστε