Αχ βρε κόσμε γυάλινε | Απρίλιος 2016

στις

kittens-voting

Εσωκομματικές εκλογές στον ΔΗΣΥ είχαμε αρχές του Απρίλη, μια φαινομενικά άκρως δημοκρατική διαδικασία, από όπου θα συμπληρώνονταν οι θέσεις στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του Μαΐου. Λίγο περισσότερα από 5.000 μέλη του κόμματος έσπευσαν στις κάλπες για να ψηφίσουν αυτόν που θα ήθελαν να πάρει μια θέση στο ψηφοδέλτιο. Φαίνεται, όμως, πως τα αποτελέσματα των εκλογών δεν άρεσαν σε κάποιους (ε, Φούλη;) και βάζοντας ως πρόσταγμα το καταστατικό του κόμματος, αποφάσισαν όπως αποκλείσουν συγκεκριμένους υποψηφίους, οι οποίοι και εξελέγησαν δημοκρατικά από τον κόσμο, με σκοπό να τους αντικαταστήσουν με κάποιους άλλους, δικής τους επιλογής. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα ήταν στη Λάρνακα, με τη νεαρή υποψήφιο του Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, να δηλώνει δύο μέρες μετά τις εκλογές πως αποσύρει την υποψηφιότητά της «για να διευκολύνει το κόμμα και για την ενότητα της παράταξής της». Φυσικά, η απομάκρυνση της συγκεκριμένης υποψηφίου και η αντικατάστασή της από τον Γιάννη Γιαννάκη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον συναγερμικό κόσμο που κατηγορούσε την ηγεσία για αντιδημοκρατικές πολιτικές και διαδικασίες που εφαρμόστηκαν στην προκειμένη περίπτωση. Αποτέλεσμα όλων αυτών των αντιδράσεων ήταν η ηθελημένη παραίτηση του Γιάννη Γιαννάκη από το ψηφοδέλτιο και η άμεση αντικατάστασή του με την Αννίτα Δημητρίου, πάλι με απόφαση της ηγεσίας του κόμματος. Μιλάμε για εντελώς τραγελαφικές καταστάσεις που αποδεικνύουν την έλλειψη σοβαρότητας και αρχών που διακατέχει την πλειοψηφία αυτών που αποφασίζουν για εμάς.

Μερικές μέρες αργότερα, ο πρόεδρος της ΚΟΠ, «κύριος» Κωστάκης Κουτσοκούμνης, επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια συγκέντρωσης Ομοσπονδιών Ποδοσφαίρου της ΟΥΕΦΑ. Κατ’ αρχάς, αξίζει να αναφερθεί πως ο Κωστάκης εκπροσωπούσε εκεί την «ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου». Πώς σας φαίνεται; Κατά δεύτερον, ο συγκεκριμένος κύριος αποδέχτηκε όπως φωτογραφηθεί με την ημισέληνο στο στήθος στα πλαίσια φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα, όπου συμμετείχαν αρκετοί προέδροι Ομοσπονδιών (ο πρόεδρος της ΕΠΟ αρνήθηκε να φορέσει τη συγκεκριμένη στολή). Αυτό πώς σας φαίνεται; Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να έρθει και η απάντηση του συγκεκριμένου, όπου με λίγα λόγια αποκαλεί τον εαυτό του ήρωα και οραματιστή, αφού, όπως ο ίδιος αναφέρει, δεν έκανε τη χάρη στους Τούρκους να μη φορέσει τη φανέλα με την ημισέλινο, κάτι που θα ήθελαν πολύ να πράξει. Οφείλουμε όλοι να υποκλιθούμε στο μεγαλείο της ψυχής αυτού του ανθρώπου και να του ευχηθούμε από τα βάθη της ψυχής μας ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια. Ουστ.

Τελειώνοντας, δεν θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά και στις εκλογές της 22ας Μαΐου, αφού το επόμενο τεύχος της εφημερίδας θα κυκλοφορήσει μετεκλογικά. Η προεκλογική περίοδος έχει φουντώσει για τα καλά με τους υποψηφίους να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να προσεγγίσουν κόσμο για να τους ψηφίσει. Η περίοδος αυτή προσφέρεται κυρίως για άφθονο γέλιο, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις. Τεράστιες διαφημίσεις στους δρόμους, ολιγόλεπτα σποτάκια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προεκλογικές συγκεντρώσεις με δωρεάν φαγητό και ποτό και συχνές εμφανίσεις σε πολυσύχναστους χώρους απαρτίζουν το παζλ της προεκλογικής περιόδου. Ήμουν και εγώ παρών σε μία εκδήλωση πρόσφατα, σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού, όπου και έκαναν την εμφάνισή τους δύο υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος στη Λεμεσό. Φαντάζομαι πως ο λόγος της παρουσίας τους εκεί είχε να κάνει καθαρά με τον σκοπό της εκδήλωσης. Κάτι μου λέει πως μέχρι τις εκλογές έχουμε ακόμη να δούμε πολλά. Καλή ψήφο, λοιπόν.

Φοίβος Νικολαΐδης

Σιωπηλός Μάρτυς ή Rear Window

Σχολιαστε